Valentin napi ajándékötletek

Ajándékötletek Valentin napra, romantikus, sportos, szexi, geek, praktikus, mindenféle ötlet, amit pasik és nők egyaránt hasznosnak találhatnak. Egy romantikus vacsora, és egy vicces vagy szép ajándék - miért is ne ünnepelhetnénk a szerelmesek napját?

Címkék

Valentin Nap? Vacsora a Dunán! - Valentin Napi Romantikus Programok Budapesten

2013.02.12. 12:42 | VeresPatti | Szólj hozzá!

Azt hinné az ember, hogy egy Valentin napi gyertyafényes vacsora a Dunán, egy nosztalgia hajón, rettentően sok pénzbe kerül, és akkor inkább jöjjön egy étterem, megengedhető áron. Pedig az éttermek is 16eFt körül kínálják a Valentin napi vacsora programokat. Na ha már vacsora, és 16,500 Ft-ot rá tudunk szánni, akkor akár egy hajós vacsora is belefér (ami kissé nevetséges, hiszen sokkal drágább turistás árúnak gondolná az ember, nem?)Budapest Dunai Etteremhajo Valentin napi vacsora.jpg

Aki még nem foglalt helyet étteremben, az nézze meg ezt a lehetőséget:

 • 3 órás hajóút, a szuper romantikus Duna-menti látványosságoktól körülvéve, éjszakai kivilágításban pompázik a Parlament, a Budai vár, a Mátyás Templom, a Gresham Palota, a Bazilika, stb.  (lássuk be, nem véletlen az UNESCO örökség része, és az én szívem is mindig megdobogtatja, amikor a párommal a Duna partján andalgunk, azt pedig kell!)
 • gyertyafényes vacsora: méghozzá elég jó választékkal, ahogy látom, többféle fogásból is lehet választani, és nem kell azon mérgelődni, hogy ki mit szeret, van kacsa, marha, tőkehal és vegetáriánus kaja is. 
 • bárzene a háttérben, élő zene méghozzá: kellemes, beszélgetős bár zene, két zongorista és egy énekes a felállás
 • 1 pohár pezsgő köszöntőital (ez úgy 3 órára nem biztos, hogy elég, de lehet még rendelni italokat, sőt van korlátlan italcsomagos jegy is...)
 • kis ajándék, csokoládé Szamos marcipán, nyami
 • egy szál vörös rózsa
 • saját fotó a párról a Dunán

Mindez kb 16,500 Ft, korlátlan italcsomaggal kb 21,900 Ft. Szerintem belefér, ha valaki nagyon ünnepelni szeretne, és megadja a módját. Azért mégis csak a legromantikusabb a mi Budapestünk, egy gyönyörű hajóúttal!

További részletek és foglalás (mert anélkül nem marad jegy, az biztos):

magyar nyelven: Budapest Valentin Napi Hajó es Vacsora

angol nyelven Budapest Valentine's Day Cruise on the Danube

 Hosszabb ajánló a Valentin napi sétahajós vacsora programokról pedig itt.

Még Budapesti Valentin Napi Programok!

Akinek nem válik be a Valentin Szerelemhajó gyertyafényes vacsora ötlete, annak itt van még néhány program, ami Valentin napra szól Budapesten:

Budapest Bar Koncert, Budapest New Orleans Jazz Club a színhely, Valentin nap Budapesten jazz bele!

Ötkert Bár, Budapest Zrínyi utca, Valentin nap session Február 14. este 9 órától: Random Trip, improvizációs zene. Pezsgős vacsora helyett, fiatalabbaknak lehet, hogy elég egy jó kis pörgős zene is.

Gyertyafény Expressz Vonat Budapest: a nosztalgia jegyében egy nosztalgia vonaton, gyertyafényes Valentin napi vacsora.

Valentin Napi Party Symbol Club Budapest: buli Valentin napon? Miért is ne? Valakinek ez jön be, a Symbolba pedig jól ki lehet öltözni, dögösen, szexisen, csak a romantikát ne felejtsük otthon a retikülbe pakolni.

Gundel Étterem Valentin Hétvége - több napot át tart a Valentin nap Budapest egyik legpatinásabb éttermében, a Széchenyi Fürdő mellett.

Szerelmes vers random generátor - Valentin napi versek

2009.01.30. 14:50 | VeresPatti | 1 komment

 Nem is annyira bonyolult a megoldás, csak beírod a kedvesed nevét (Béla) és hogy mit kap ajándékba Valentin napra, aztán kész a "szerelmes vers" ... mindez angolul, úgyhogy ha találtok magyar nyelvű programot, akkor szóljatok.

4x4 soros szerelmes vers gyártó, nem is olyan nagy erőfeszítés leprogramozni, pl. ha Petőfi vagy emlékkönyv stílusban készülnek. Vahot Imre is beletette volna a pestidivatlap.hu oldalra, a szerelmes idézetek menüpont mellé.

 

 

 

 

Címkék: vers tipp nap humor szerelem ajándék ötlet valentin romantikus meglepetés szerelmes ajándékötlet valentinnap

Miről álmodik a férfi? Miről álmodik a nő? Valentin napi ötletek

2009.01.25. 16:18 | VeresPatti | Szólj hozzá!

Nos, miről álmodik a férfi, legalábbis a férfiak többsége? És mi a helyzet a nőkkel?

Srácok, inkább gondoljátok át alaposabban:

 

Címkék: tipp humor videó szerelem ajándék valentin romantikus meglepetés szerelmes ajándékötlet valentinnap

Egy kis rózsás romantika Valentin napon - légy résen

2009.01.25. 16:09 | VeresPatti | Szólj hozzá!

Ötletes gumireklám Valentin napra (és egyéb elragadott rózsás romantikus napokra). Szurkoljunk vagy mi legyen? :) A háttérben ki énekelne más, mint Barry White?!

 

Bónuszként még egy Valentin napi reklám, amit szintén elég jól találtak el:

Címkék: tipp humor videó szerelem ajándék ötlet valentin romantikus szerelmes ajándékötlet valentinnap

Valentin napi szerelmes vallomás - homokba írva

2009.01.25. 15:58 | VeresPatti | 1 komment

Egy nagyon szép, romantikus Valentin napi szerelmes vallomás, homokba rajzolva (Ilana Yahav homokművész készítette, sandfantasy.com). Ahogy a homokba írt képek és üzenetek váltakoznak, a háttérben szaxofonzene szól.

Ha valaki nem egy szimpla vörös rózsás üdvözlőkártyát, vagy más saját készítésű Valentin napi képeslapot, ne adj isten Tesco-s Valentin napi üdvözletet akar küldeni, hanem valami extrát, akkor ez egy szép videós üdvözlőkártya lehet Bálint napon.

 

Ugyanígy, egy számotokra különleges zeneszám videóklipjének elküldése képeslapként szerintem sokkal tartalmasabb megoldás, mint egy tucat Valentinnapi e-cardból elküldeni az egyiket.

Például ezt a klasszikus remeket (Jane Birkin and Serge Gainsbourg - Je T'aime Moi Non Plus):

Címkék: tipp nap szerelem ajándék ötlet valentin képeslap romantikus szerelmes ajándékötlet valentinnap

Valentin napi időutazó játék

2009.01.23. 18:34 | VeresPatti | Szólj hozzá!

 A Valentin napi időutazó játék egy játékos szerelmes kvíz - néhány kérdéssel kiderítheted, hogy a különböző évszázadokban mennyire álltál volna helyt a szerelem pástján, mennyit tudsz a korabeli szerelmi és udvarlási szabályokról. Egyrészt jó teszt neked, másrészt kellemes és szórakoztató program Valentin napra, ha nemcsak egyromantikus vígjátékot akartok megnézni.

Elég csak elnézni a kulturális különbséget a Büszkeség és balítélet (Jane Austen regényének klassz BBC feldolgozása) és a szintén ez alapján készült Bridget Jones naplója között (amiben persze Colin Firth is összekötő kapocs, nemcsak Jane Austen), vagy egy feudális első este jogára gondolni... Inkább mégsem. De a kvíz szuperjó, aHistory csatorna angol nyelvű oldalán érheted el.

A következő évtizedekből kapsz romantika kérdéseket:

 • 1890's Szerelmes romantika, Valentin napi udvarlás az 1890-es években
 • 1920's Szerelmes romantika, lamúr az 1920-as években
 • 1950's Szerelmeskedés és romantika az 1950-es években
 • 1960's Szerelmes felszabadulás, hippi romantika az 1960-as években
 • 1980's Szerelmes videóklip romantika az 1980-as években

Minden korszakból 7 kérdést kapsz, amire rövid időn belül válaszolni kell, hozzáteszem, nagyon rövid időn belül. Ebben a történelmi Valentin napi kvízben nekem az újrajátszásban sikerült még csak 1-2 dolgot elolvasnom egyáltalán, és még így is elég bénuska lett - talán a 20-as évek szerelmi etikettje sikerült a legjobban (amiből látszik, hogy néha vaktában válaszoltam)

Ettől függetlenül tök jó szerelmes kérdések vannak, pl. hogy milyen ruhát veszel fel ilyen vagy olyan alkalomra, milyen koncertre mentek, hogy ismerkedsz meg vele, mivel teszed neki a szépet, melyik film alatt ugrasz a szerelmed nyakába, stb. stb.

Na, hogy sikerült a Valentin napi kvízed/ kvízetek? 

Címkék: tipp játék szerelem valentin romantikus szerelmes valentinnap

Valentin napi ajándékötletek

2009.01.13. 22:49 | VeresPatti | 1 komment

Egyáltalán nem könnyű megtalálni az ideális ajándékot Valentin napra. Ennek ugyanis valami olyan szerelmes ajándéknak kéne lennie, amiben benne van az egész kapcsolat. Épp ahogy áll, amilyen ponton van - vagy nyugvó, vagy fekvő, vagy izgi ponton, vagy három napos szerelmesen, totál izgalomban, vagy tíz év után is szerelmesen, ismerve egymás kisebb rezdüléseit, jó és rossz szokásait, vagy már egyáltalán nem szerelmesen, de kötelezően leróva a Bálint napi bonbon és virág és egyéb köröket.

Szóval olyannyira nem is könnyű. Már ha valaki úgy dönt, hogy ő igenis ajándékot fog adni Valentin napon, nem érdekli, hogy most ez az egész nyugatról jött, meg a vásárlást ösztönzi és egyéb bla-bla-bla. Az biztos, hogy van egy-két dolog, amit semmiképp NE adj Valentin napi ajándékba, és van olyan is, amivel Valentin napon fiúknak, pasiknak örömet szerezhetsz (valljuk be, többségében olyan dolgok, amik annyira nem csurognak a Valentin napi szerelmes giccstől - fiúknál elég egy pici jelzésértékű Bálint napi üzenet és egy 'normális ajándék' de leginkább valamilyen saját készítésű ajándék, akár egy virtuális fotóalbum, vagy online kincsvadászat, stb.)

Küldj üdvözlőkártyát, lehet saját kézzel gyártott (az a legjobb), vagy klasszikus vörös rózsás képeslap, vagy ha filmrajongó vagy akkor egy utalás a kedvenc filmetekre (pl. itt a Lost sorozat rajongóinak egy Valentin napi képlap). Szóval a lehetőségek határtalanok. Anti-Valentin napi üdvözlőkártyákból is számtalan példányt találsz a weben (itt egy Tesco-s képeslap kifejezetten Bálint napra)

Talán van néhány olyan ajándék is, amivel senki nem foghat mellé, mint pl. egy szál vörös rózsa, vagy egy jó nevettető romantikus vígjáték. De a jó ajándékot jól is kell tudni átadni.

Ebben a blogban mindenféle ötlet van, amit ajándékba adhatsz a párodnak.

Többnyire piros/ vörös színű dolgok, meg rózsaszínek - persze fiúknak vannak fiúsabb színű ajándékötletek is.

És nem csak szín szerint vannak ajándékötletek, hanem Valentin alkat szerint is. Mivel nem mindenki annyira romantikusan éli meg a szerelmesek napját, mondani sem kell, hogy kicsit unalmas lenne, ha ugyanolyanok lennénk. Vannak szexisebb, sportosabb, rutinos pároknak pedig praktikusabb ötletek is.

Ti is küldjetek be ötleteket, hátha éppen ezen múlik majd egy igaz szerelem igazán mély (magas?) kibontakozása.

 

Üdv:

Patti

az önjelölt Valentin napi tanácsadó

Címkék: tipp nap szerelem ajándék ötlet valentin romantikus szerelmes ajándékötlet valentinnap valntin